День писемності

Перед Днем української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, у Чернівецькій ЗОШ I – III ступенів № 5 традиційно написали Всеукраїнський диктант національної єдності. До загальнонаціональної акції, присвяченої українській мові, охоче долучилися учні та вчителі.
Радіодиктант – це не просто можливість перевірити власну грамотність, а, насамперед,  своєрідний флешмоб, який єднає нас усіх навколо рідної мови та додає всім відчуття причетності до спільної справи. 
У цей час стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.
9 листопада, вшановуючи пам’ять преподобного Нестора Літописця, ми вшановуємо і нашу українську писемність. В цей день замислюємось над ставленням до своєї мови, над тим, чи ми правильно розмовляємо і грамотно пишемо. Саме вона, наша мова, втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і великий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської. І це так, бо, як сказав О.Олесь: «Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще.Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительська діяльність народу».
(Л.П.Мітя, учитель української мови та літератури)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Початок роботи на e-olimp

Майстер-клас у Скретч

Чудові списки