Безпечний «серфінг» в Інтернеті: 15 правил, про які ви точно повинні знати By Margarita Poltoratskaya

Зберігайте посилання на блог, щоб не втратити найкорисніший список в Інтернеті:


1. Не повідомляйте нікому і не публікуйте в відкритих джерелах конфіденційну інформацію (номери банківських карт, ПІН-коди, паролі, паспортні дані).


2. Листи з сканами документів краще видаляти відразу після відправки або отримання, ми не рекомендуємо зберігати їх в пошті.


3. Не довіряйте неперевіреними Wi-Fi-з'єднанням, які не можуть звертатися пароль. При використанні відкритих Wi-Fi (на вулиці, в торгових центрах або ресторанах) бажано активувати VPN - так ви мінімізуєте ризик стати мішенню для хакерів.


4. Не забувайте регулярно міняти паролі від своїх соціальних мереж.


5. Не заходьте в онлайн-банки та інші сервіси через відкриті Wi-Fi-мережі, які «роздають» Інтернет по всьому місту.


6. Встановіть і оновлюйте антивірус, а також не забувайте його оновлювати, щоб він зміг блокувати навіть найновіші віруси, які, на жаль, з'являються щодня.


7. Не переходьте за посиланнями, які надсилають вам незнайомі люди. Якщо посилання надіслав знайома людина - треба запитати у нього, що таке він вам надіслав.


8. Ніколи не відповідайте на спам, залишайте скаргу на сумнівні повідомлення або паблік, в яких процвітають несанкціоновані розсилки.


9. Якщо ви отримали повідомлення з проханням терміново вислати гроші, нічого не відправляйте. Постарайтеся зв'язатися з цією людиною або задати ряд уточнюючих питань, на які відповіді знає тільки він. З імовірністю 90% в процесі листування (або дзвінка) ви обчисліть зловмисника. Не забудьте поскаржитися на його аккаунт, щоб «вирвати» номер з рук зловмисників.


10. Регулярно робіть резервні копії.


11. Перевірте актуальність покупок в вашому магазині: Play Market / Appstore (в залежності від операційної системи вашого телефону).


12. Встановіть пароль на десктопну версію Viber. Для цього треба зайти в розділ «Налаштування» - «Безпека та конфіденційність» і підключіть автоблокування.


13. Не забувайте про блокування екрану комп'ютера. За 5 хвилин вашої відсутності сторонні люди можуть зіпсувати вашу репутацію на просторах Інтернету назавжди.


14. Не забувайте про секретні чати в Viber.


15. Не забувайте про приховані чати в Viber.

Bezpechnyy «serfinh» v Interneti: 15 pravyl, pro yaki vy tochno povynni znaty

By Margarita Poltoratskaya

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Початок роботи на e-olimp

Майстер-клас у Скретч

Чудові списки